Hoppa till innehåll

Lemon Curd

19 mars, 2011

Idag blev det en lemon curd på schemat. Den använde jag till små lemon meringue pies som precis blivit färdiga :).


Lemon curd

3 citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
2 msk maizena
2 äggulor
2 ägg

Koka upp citronsaft från 2 av citronerna och rivet skal från 3 med strösocker och smör. Sila vätskan och släng skalet.
Blanda ut majsstärkelsen med saften från den sista citronen och rör ner detta i den varma vätskan.
Vispa samman ägg och gulor. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: